Proiectul

CIRCLE – Economia circulară în designul grafic

Numărul proiectului: 2021-2-RO01-KA210-VET-000049359

KA210-VET – Parteneriate la scară mică în domeniul educației și formării profesionale

2022 -2023 (14 luni)

 

Parteneri:

Sindicatul Independent Din Invatamantul Preuniversitar Sector 4 (România) – www.siips4.ro

UN-LAB (Italia) – https://www.un-lab.it/

 

Despre proiect

Proiectul este implementat în cadrul programului Erasmus+, de către 2 organizații din România și Italia. Obiectivul principal al acestuia este de a aborda provocările legate de mediu și schimbările climatice prin dezvoltarea de competențe sectoriale verzi și prin valorificarea conceptului de Economie Circulară aplicat în procesul de predare în sectorul de design grafic în cadrul școlilor VET și al școlilor tehnice.

 

Obiective specifice

ü  creșterea capacității și a încrederii profesorilor/formatorilor/educatorilor din domeniul VET (cu accent pe profesorii care pot utiliza designul grafic) în predarea sustenabilității și a economiei circulare și a importanței acestora în domeniul designului grafic.

ü  să contribuie la crearea unor programe de studii de design grafic mai orientate spre sustenabilitate, care să fie relevante pentru nevoile actuale și viitoare ale economiei și societății să contribuie la o dezvoltare profesională susținută care să combine experiența și expertiza partenerilor în domeniul designului grafic

ü  să sensibilizeze toți actorii implicați în proiect cu privire la provocările legate de mediu și de schimbările climatice în domeniul designului grafic la toate nivelurile.

ü  să crească capacitatea partenerilor de a coopera în domeniul sustenabilității la nivelul UE și la nivel internațional.

 

Grupuri țintă

DIRECT:

ü  Profesori de design grafic, profesori/ formatori și educatori din sectorul VET

ü  Experți în design grafic

INDIRECT:

ü  Elevi din îPT sau care utilizeaza designul grafic

ü  design grafic companii private și birouri publice

PĂRȚI INTERESATE RELEVANTE

ü  factori de decizie politică la nivel local, regional, național și european

 

REZULTATE

ü  Manualul „Economia circulara in design grafic”, al cărui scop este de a deveni un instrument transversal care să fie inclus în programele de formare a profesorilor, formatorilor și educatorilor de design grafic. Manualul va include exemple teoretice și practice și va sprijini profesioniștii să își instruiască și să își formeze studenții pentru a deveni designeri grafici conștienți și prietenoși cu mediul.

Manualul poate fi citit aici:

ü  Formare online menită să ofere profesorilor, formatorilor, educatorilor și experților în domeniul designului grafic toate abilitățile și competențele necesare legate de aspectele legate de „Green Deal” al UE și, mai precis, de economia circulară, precum și de impactul și importanța acesteia în domeniul designului grafic.